Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σκοπός του blog

Το blog αυτό φτιάχτηκε με σκοπό να παρέχει ενημέρωση στο κοινό για την νομικά κατοχυρωμένη ανενόχλητη και ανεμπόδιστη πρόσβαση και παραμονή του Σκύλου-Οδηγού μαζί με τον χειριστή του σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. 
Είναι πολύ σημαντικό να εδραιωθεί στη ματιά, στη συνείδηση και τη φιλοσοφία όλων των ελλήνων το νέο  δεδομένο του πολιτισμού μας. Άλλωστε στην Ευρώπη είναι κάτι καθημερινό και φυσικά υπαρκτό στη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις οδηγίες για την είσοδο στον Πύργο του Άιφελ, λέει "Απαγορεύονται τα κατοικίδια, επιτρέπονται οι Σκύλοι-Οδηγοί".




Τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα, δυστυχώς, είναι πολύ διαφορετικά. Η έννοια του Σκύλου-Οδηγού είναι μη οικεία με σημαντική μερίδα ελλήνων να μοιάζουν μη διαθέσιμοι να εξοικειωθούν, παρεμποδίζοντας την ομαλότητα της ζωής του χειριστή του Σκύλου-Οδηγού.

Θα φροντίσουμε, λοιπόν, από εδώ να ενισχύσουμε την ενημέρωση για τα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του χειριστή και του Σκύλου-Οδηγού του, να κινούνται, να μεταφέρονται και να υπάρχουν κανονικά και φυσιολογικά στην ελληνική κοινωνία.